RİZE / MERKEZ - ŞEHİT ONUR KILIÇ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

04642205221
Paşakuyu Mahallesi 1 Nolu Lise Sokak No14 Merkez / RİZE
Vizyon
Tanzimat´la ortaya çıkan mektep-medrese ikiliğini ortadan kaldırmaya çalışan ya da iki dünyanın arasındaki mesafeyi azaltan bir eğitim modeliyle bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, yardımsever, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, toplumun ve Müslüman kardeşinin derdini dert edinebilen, ümmet bilincini idrak etmiş, yaratılanı ´Yaradan´dan ötürü sevebilen, merhametli, tabiatı tahrip değil imar eden, vatanına sevdalı, vatan sevdasını tarihin kahramanlık sayfalarında bırakmayan, gerekirse bir kez daha tankların önüne etten duvarlar ören, bağımsızlığı namus kavramıyla özleştirmiş, İslam davasına bağlı, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka, edebe ve kültürel mirasa saygı duyan, geçmişimize ve bugünümüze sahip çıkan kişilikli, özgün, donanımlı fertler yetiştirmek için varız.
Misyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, hayatı sadece ferdi değil, aynı zamanda sosyal meseleler üzerinden algılayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip, toplumda bir yeri ve saygınlığı olan fertler yetiştirerek onları yüksek öğrenime hazırlamak amacındayız. Yüksek öğretimde İslamı temsil etmeyi hak eden, fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler eğitmeyi; buralardan mezun olduğunda dahi misyonunu yaşatabilen, Türk toplumuna faydalı İslam dini konusunda toplumu aydınlatan, ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikli, modernizmin kuşatmasına karşı bireyin din ile olan bağını komplekssiz bir kavrayışla diri tutmaya gayretli din görevlileri yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yolumuz çetrefil, yükümüz ağır olsa da bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.
DOLMUŞ,BELEDİYE OTOBÜSÜ
VAR
Lise Sokak No:49, Paşakuyu Mahallesi, 53020 Rize Merkez/Rize, Türkiye
Okulumuz Rize il merkezine 1.5 km (7 dk) uzaklıktadır.